Aquador Labrador Retriever

Kennelblogg om livet med labradorer. Click for Kennel Web site. Klicka här för att komma till hemsidan.

Domaruppdrag. LRK Smålands familjedag.

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit utställningsdomare. Det var kul, det gör jag gärna om. Till Labradorklubben Smålands familjedag var 42 labradorer anmälda, 35 dök upp. Bedömningarna tog lång tid, tanken var att eftersom många utställare var nybörjare så fick de mycket hjälp och instruktioner och många chanser att göra rätt. Efter några försök klarade de flesta att visa sin hund bra.  Ett tjugotal av de anmälda var valpar, de flesta 4-5 månader. Tänk vilken lyx för mig att få gosa med var och en av dessa mysiga valpar utan att någon störde.  Många valpar höll bra kvalitet, det var svårt att välja ut 5 i biset.  Så här såg de ut till slut när placeringarna var klara.
Veteranerna var också bra. Å vad fina de var. En gammal hanne föll jag speciellt för. Han var så lik några av mina gamla favoriter. Jag hade nog velat ha honom som vinnare men men han tappade i sista traven så han fick bli tvåa. När jag kom hem och kollade stamtavlan så hittade jag (förstås) brodern till min gamla läromästare ett par generationer tillbaka. Tänk att ränderna sitter i och man känner igen det.  Här är veteranfinalen tillslut.
Vuxenklassen var mer varierande kvalitet, de flesta hade lämnat pälsen hemma. Tillslut blev det bara 6 kvar till finalen så vi placerade alla 6. Här är de första 5, Kan ju säga att storlekarna varierade.

SKK nationell Utställning i Norrköping 21/8 -10

Kategori: Tävling

Idag var vi i Norrköping på utställning, Solo, Alva, Fia och jag.  Å vilket släpa det är att ta med sig flera burar och tält. Det börjar nästan likna släpandet i sporten sportdykning. Jag körde fram och lastade av vid ingången för det är så tungt att dra. Likadant när vi skulle hem, jag ställde grejorna vid ingången och gick och hämtade bilen.  När jag kört fram och öppnat bakdörren för att lasta i såg jag att bakhjulet blev plattare och plattare. Punka. Tänk om jag kört direkt ut på motorvägen.  Tack och lov fanns det tjänstvilliga män till parkeringsvakter på plats så hjulbytet var snabbt gjort bara men fick ut reserven. Som förstås innebar att man måste plocka ut alla hundar och hundbur och alla andra pryttlar man har i bagaget på hundbilen.
Jo jag kan byta däck själv, men man vill ju inte att alla karlar som stod där runtikring, sysslolösa, skulle känna sig omanliga.  Klart de erbjuder sig att göra jobbet när en "dam" får punktering. Ibland kan man stå ut med att vara "blondin".  Tack för hjälpen.
Hur gick det för hundarna då? Solo blev BIR-valp, men vi stannade inte till final, det är ingen idé med en labrador som fäller så det är ett moln runt hunden hela tiden.  Tikarna fick varsitt förstapris men placerades inte. Jag ska inte kommentera bedömningen mer än att om jag hade dömt så hade det varit vissa hundar som fått ett annorlunda pris.  Mina hundar var korrekt bedömda, inget att klaga på.

SKK Internationell Utställning i Askersund 14/8 -10

Kategori: Tävling

Idag var jag i Askersund med Solo och Lisa.  Vi åkte vid 7 hemifrån och tänkte att vi skulle vara i god tid, vi har 9 mil dit.  Det var drygt 20 hundar av andra raser före oss i ringen så jag borde inte behöva stressa. Men som vanligt är det kö in till avlastningen, kö till vaccinationskontrollen etc. Varmt och klibbigt var det dessutom så man blev sjösvett av att dra vagnen med burar och tält.  När jag har flera hundar med tycker jag det är bra att ha tält och burar att stoppa undan hundarna i så de kan vila mellan passen.  Jo jag hann få upp tält och komma i ordning innan vi skulle in i ringen men jag hade inte hunnit om vi skulle varit först i ringen. Jag måste lära mig att komma iväg tidigare.
Det var bara 44 labbar anmälda. Lite tunt kan man tycka. Domaren hade en originell bedömningsteknik. Hon ville inte ta i hundarna. Man fick visa bettet själv och så petade hon på testiklarna och sen gick hon och tvättade fingrarna med våtservett. Visst det är väl bra ut smittspridningssynpunkt men inte har väl friska svenska labbar såna farliga baciller? Hon kände inte igenom en enda hund. Hur hon gjorde när hon bedömde pälsen vet jag inte.  Solo fick iallafall ingen anmärkning på att han fällde så att det var ett vitt moln av hår runt om honom. I valpklass tycker jag inte att det gör något om de är pälslösa, det är bara övning iallafall.
Hur gick det då??   Solo blev bästa hanvalp, tikvalpen tog BIRet. Lisa fick ett förstapris i unghundklass och placerade sig 3a.
Här en actionbild på Solo, en fågelhund.
och några nytagna bilder på Lisa 1½år gammal nu.