Aquador Labrador Retriever

Kennelblogg om livet med labradorer. Click for Kennel Web site. Klicka här för att komma till hemsidan.

Värmebölja och möte med vilt.

Kategori: Allmänt

Det blir inte mycket gjort när det är så här varmt. Hundarna ligger ute i skuggan och sover hela dagarna, de piggnar inte till förrän till kvällen. Det gör inte mig någonting för jag orkar inget heller. I solnedgången tar vi en långpromenad över åkrarna som avslutas med ett dopp i ån. För hundarna, jag badar inte. I går kväll var det ett himla oväsen på åkern när vi kom, jag  funderade på om det var något djur som just blivit taget som mat till ett annat. När vi kom en bit möttes vi av en räv och en grävling som tydligen slagits. Om vad har jag ingen aning om men kanske om någon matbit som blivit kvar efter höskördarens slakt.  Och på andra sidan ån stod en råbock som lugnt betraktade spektaklet. Han stod där och kollade in oss under hela vår promenad på åkern och sedan när hundarna badade. Inte var han rädd för oss inte. När bockjakten börjar senare i sommar får han väl kliva över ån till vår sida för vi har ingen bössa.

Höskörd

Kategori: Allmänt

Nu har bonden slagit höet på åkrarna. Det gillar hundarna för då finns det att äta på promenaden :-(
Det finns bönder som jobbar aktivt för att skrämma bort viltet och deras ungar innan skörden. En metod är att släppa hundarna och gå en på varje sida av åkern och göra inkallningar. Hundarna får rejäl motion och djurungarna flyttar till en lugnare åker. Sen kan man skörda utan att det blir slamsor i skörden. Ett annat sätt är att sätta upp frigolitlådor på pinnar ute i åkern, det ska visst vara väldigt effektivt för att skrämma rådjur.
Men inte vår bonde. Om han sa till i förväg så skulle vi kunna valla av åkrarna innan han kör över åkrarna med skördaren, men han bara kommer. I går slog de säkert 30 ha härikring. Och hundarna tuggar i sig proteintillskott, styckat och klart.
Jag tror inte ens att video surveillance kan hjälpa i detta fall, det är för  mycket mark att hålla reda på.

Utställning SKK internationell på Elmia, Jönköping, dag 3.

Kategori: Tävling

Idag hade jag bara Fia där. Hon börjar fatta vad det går ut på. "om jag står fint och stilla så får jag korv, om jag viftar på svansen så får jag ännu mer korv." Hon vann juniorklassen igen med CK och sen stod hon 3e bästa tik. Domaren smälte av Fias charm, hon började bedömningen med att försöka lägga sig i hans knä.  "She loves me" sa han flera gånger med ett lyckligt leende. "Alla" sa att domaren tyckte SÅÅ mycket om Fia, men det räckte inte till seger, hon är inte färdig än, bara ett år, har en del kvar att växa.
Det var ett stort gäng ryssar där som var på väg till världsutställningen i Danmark. De tog hem de flesta rosetterna.