Värmebölja och möte med vilt.

Det blir inte mycket gjort när det är så här varmt. Hundarna ligger ute i skuggan och sover hela dagarna, de piggnar inte till förrän till kvällen. Det gör inte mig någonting för jag orkar inget heller. I solnedgången tar vi en långpromenad över åkrarna som avslutas med ett dopp i ån. För hundarna, jag badar inte. I går kväll var det ett himla oväsen på åkern när vi kom, jag  funderade på om det var något djur som just blivit taget som mat till ett annat. När vi kom en bit möttes vi av en räv och en grävling som tydligen slagits. Om vad har jag ingen aning om men kanske om någon matbit som blivit kvar efter höskördarens slakt.  Och på andra sidan ån stod en råbock som lugnt betraktade spektaklet. Han stod där och kollade in oss under hela vår promenad på åkern och sedan när hundarna badade. Inte var han rädd för oss inte. När bockjakten börjar senare i sommar får han väl kliva över ån till vår sida för vi har ingen bössa.

Höskörd

Nu har bonden slagit höet på åkrarna. Det gillar hundarna för då finns det att äta på promenaden :-(
Det finns bönder som jobbar aktivt för att skrämma bort viltet och deras ungar innan skörden. En metod är att släppa hundarna och gå en på varje sida av åkern och göra inkallningar. Hundarna får rejäl motion och djurungarna flyttar till en lugnare åker. Sen kan man skörda utan att det blir slamsor i skörden. Ett annat sätt är att sätta upp frigolitlådor på pinnar ute i åkern, det ska visst vara väldigt effektivt för att skrämma rådjur.
Men inte vår bonde. Om han sa till i förväg så skulle vi kunna valla av åkrarna innan han kör över åkrarna med skördaren, men han bara kommer. I går slog de säkert 30 ha härikring. Och hundarna tuggar i sig proteintillskott, styckat och klart.
Jag tror inte ens att video surveillance kan hjälpa i detta fall, det är för  mycket mark att hålla reda på.

Utställning SKK internationell på Elmia, Jönköping, dag 3.

Idag hade jag bara Fia där. Hon börjar fatta vad det går ut på. "om jag står fint och stilla så får jag korv, om jag viftar på svansen så får jag ännu mer korv." Hon vann juniorklassen igen med CK och sen stod hon 3e bästa tik. Domaren smälte av Fias charm, hon började bedömningen med att försöka lägga sig i hans knä.  "She loves me" sa han flera gånger med ett lyckligt leende. "Alla" sa att domaren tyckte SÅÅ mycket om Fia, men det räckte inte till seger, hon är inte färdig än, bara ett år, har en del kvar att växa.
Det var ett stort gäng ryssar där som var på väg till världsutställningen i Danmark. De tog hem de flesta rosetterna.

Utställning SKK internationell på Elmia, Jönköping, dag 2.

Idag var Fia och Scott med i sina juniorklasser,  båda vann sina klasser med CK och Fia stod fyra bästa tik. Duktigt.
Idag, till skillnad från  igår sken solen och det var rejält varmt  för hundarna, jag förstår inte att folk lämnar sina hundar i stängda bilar. Det var ett några som ropades upp i högtalarna.

Utställning SKK internationell på Elmia, Jönköping, dag 1. Och Vätternrundan och Dreamhack.

Det var en körig dag. Jag startade i god tid hemifrån. Det tar ca 1½ timme att köra men från några hundra meter före avfarten från E4an i Jönköping till parkeringen tog det mer än en halv timme.  Det var totalstopp. Kom man från söder tog det en timme i kö på motorvägen hörde jag. De fick senarelägga bedömningsstart. Varför blev det så? Jo. I runda slängar 4000 hundägare skulle dit och Dreamhack var också på Elmia. Det var många som skulle in dit och det är verkligen en flaskhals man ska igenom för att komma ut till Elmia.  OCH så var det Vätternrundan och man var tvungen att korsa tävlingsbanan. Och där stor polisen och stoppade alla bilar så fort  det kom en cykel.  Klockan 11 var det fortfarande kö ute på E4an enligt speakern.
Och sen skulle man ju hem i tid till Bröllopet.
Hur gick det då på utställningen? Jo det gick bra, både Scott och Fia vann sina juniorklasser med CK. Sen blev det inte mer. Men det är bra nog, de är ju bara 1 år gamla.
forget flowers

Valparna har åkt hem till sina nya hem nu

Det känns lite ovant att inte ha några småvalpar att ta hand om. Det har varit småvalpar i valprummet sedan januari, fast inte många.  Vi tajmade leveransen ganska fint för dagen efter däckade familjen i en jätteförkylning. Feber, ont i halsen nästäppa och snor.  Är det så att kroppen väntar tills den har tid att vara sjuk? Och passar på så fort den får chansen innan man hittar på något nytt som man måste vara frisk för?
De stora hundarna får klara sig utan långpromenader några dagar, det går bra de är ute och springer själva hela dagarna.
Här är en bild på Solo med sin halvbror (samma pappa) som vi träffade på certutställningen.
Solo och bror
epargne afer

Videoövervakning i valplådan.

Kan ni tänka er att ha video su​rveillan​ce​ i valplådan? Det finns kommersiella system för övervakning av kor och hästar speciellt vid kalvning och fölning.  Man skulle kunna ha det även för valpning. Fast jag föredrar att vara med tiken hela tiden från det hon börjar hässja, hon behöver sällskap och stöd i en jobbig situation.  En tik lever ju närmre sina människor än ko och häst och vill nog inte vara så ensam i valpningen. Men man ska ju förstås se till att man får vara ostörd.
För några dagar sedan lade någon ut en länk till en web cam på  ett forum. Kameran visade en valpning live men de tänkte inte på att lösenordsskydda länken. Det blev väldigt mycket kommentarer om hur de bar sig åt vid valpningen på det forumet just då. Länken  var enbart tänkt  för hanhundsägarens ögon  sa de sedan.

Webbhotell.

Jag har letat länge efter ett webbhotell som jag kan vara nöjd med och som kan funka till mina behov. Det jag har nu är lite begränsat i utrymme och funktioner. Men jag har haft det i väldigt många år och utvecklingen går framåt. Dags att uppgradera.

Nu har jag hittat det jag vill ha.
Dollarn står i knappt 8 kr så drygt 400 kr om året för detta är helt OK tycker jag. Vet att svenskar använder detta ställe och det fungerar bra, kortbetalning sköter de snyggt och säkert på sitt eget sätt.
Bloggen får ligga kvar på Blogg.se tillsvidare, det funkar.

Tävling - utlottning av 50-pack tuggben värde 250kr

Det ni ska göra för att vara med är att sprida detta inlägg i era bloggar, facebook, bilddagböcker osv och länka till tävlingen!
Vad kan det vara denna gången måntro? =)
Ni måste ange er mailadress när ni kommenterar så att jag kan kontakta vinnaren.
Utlottningen pågår till söndagen den sjätte juni klockan 12.00
Det ni ska göra för att vara med är att sprida detta inlägg och lägga en länk hit i era bloggar och på era hemsidor. Denna länken ska ni skriva om och lägga in i er text.
http://labradorretriever.blogg.se/2010/june/tavling-utlottning-av-50-pack-tuggben-varde.html
När ni gjort det  lägger ni in en kommentar  till detta inlägg med information om var jag kan hitta länken ni lagt in.
Ni måste ange er mailadress när ni kommenterar så att jag kan kontakta vinnaren.
Utlottningen pågår till söndagen den 13 juni klockan 20.00, tiden för kommentaren räknas. Den som genererat flest unika besökare från sin länktext till detta tävlingsinlägg vinner.

En bild säger mer än tusen ord. Men är den sann?

Man surfar runt på nätet och kollar på hundbilder och tycker att den och den är snygg. Man kollar i böcker på blider efter snygga hundar. Hur mycket kan man lita på bilderna?  Det är ju allmänt känt att fotografierna på de gamla sandylandshundarna hade retuscherade svansar,  och det syns ju också. Till och med när den är rastrerad som här.  Undrar hur svansarna såg ut egentligen. I alla fall inte som man ville att de skulle se ut för då hade de inte retuscherats. Men vi får veta hur man ville att det skulle se ut.
På den tiden var det bara fotograferna som kunde konsten att retuschera en bild och det gjordes i mörkrum. Numera är det busenkelt och har senast uppmärksammats i samband med rapporteringen av Gaza-incidenten.
Kolla här på denna vackra vovve, visst är han snygg. Jag har manipulerat denna bild bara för att visa att det är så enkelt. Jag brukar inte göra mer än ta bort störande objekt i bakgrunden annars, hundarna visar jag som de är normalt. Det är en hanne som är helt omöjlig att ställa upp egentligen, här har jag fixat till så han ser OK ut inte mer och har inte heller ansträngt mig för att dölja manipulationerna. Det går att göra mycket snyggare.
Ok så här såg fotot ut egentligen. Han blir inte bra på kort men han får fina barn.
Handen på hjärtat, hur gör ni med era bilder som ni lägger upp på nätet eller publicerar på annat sätt? Visar de hunden som den är?

Man blir så ledsen, det är så onödigt.

Dessa smuggelhundar som ständigt får sätta livet till för att människor ska tjäna pengar. Det är helt otroligt att det finns en marknad för dem här i Sverige. Det är skönt när smugglarna tas fast och får fängelsestraff men otroligt tråkigt att hundarna måste avlivas. Men hellre det än att jag inte kan plocka blåbär i skogen.  Anledningarna till våra införselregler tycker jag är mycket vettiga. Varför ska vi ha  parasiter och sjukdomar här som vi inte har i nuläget om vi kan undvika det. Jag hoppas att alla ni som åker över gränserna med era hundar inte slarvar med avmaskningen.

Utställning Labradorklubben Club Show 2010 Motala 6/6 2010

Idag var den stora dagen vi jobbat mot i flera år här i Östergötland. Eller vi, jag har inte gjort så många handtag själv mer än lite sponsring. För det fick man en annons i katalogen.  Och ett superbra arrangemang. Jag tror SMHI var med som huvudsponsor för det var perfekt väder. Sol och vackert men inte för varmt.
Här är några ur staben och prisbordet.
Prisbordet
Det var mycket folk, 168 anmälda. Det räckte inte till de andra utställningarna idag, Vänersborg hade 36 anmäld labbar.
Här är Solo och jag mitt i vimlet i de två ringarna. Jag fick springa mellan lite för både Solo och Ninja skulle in samtidigt i varsin ring.  Vi tog Solo först.
kolla vad många rosetter, Solo fick en av dem.
Domaren Lynda Heron gillade Solo, tvåa kom vi av 8 småvalphannar.
Så glad blev man då
Ninja gjorde sin debut i en juniortikklass på 15 tikar, hon fick ett första pris men placerade sig inte. Fullt godkänt.  Domare Heather Wiles-Fone
Scott var duktig, han placerade sig trea i juniorklassen av 9 anmälda. Och han fick CK. Men i bästa haneklassen blev det ingen placering.

Rasförbud är ingen lösning

Danmark kommer att förbjuda en massa hundraser. Det danska förslaget innebär ett förbud av innehav och avel av 13 hundraser och korsningar av dessa raser. Dessa raser är pitbull terrier, tosa inu, american staffordshire terrier, fila brasileiro, dogo argentino, amerikansk bulldog, boerboel, kangal, centralasiatisk ovtjarka, kaukasisk ovtjarka, sydrysk ovtjarka, tornjak, sarplaninac. Hur många av dessa raser känner du igen om du möter den på stan?  Hur skiljer man en hund som är blandad med någon av dessa raser från en annan blandras? Jag tror inte att detta kommer att fungera. Risken med en lag enligt det danska förslaget är att andra raser än de 13 utpekade kommer att användas för att avla fram farliga individer och att listan över förbjudna raser sedan växer i det oändliga. Det finns också erfarenhet från länder som infört liknande regelverk att lagarna kan bli direkt kontraproduktiva. Människor som över huvud taget inte bör ha hund har valt just de raser som samhället har pekat ut som särskilt farliga.
Svenska Kennelklubben SKK har en annan inställning,  de tycker lite mer som jag.  Människor som vill ha farliga hundar kommer alltid att kunna skaffa sig eller fostra aggressiva hundar.
Så skönt att man har en snäll ras. 
pitbull terrier
tosa inu
american staffordshire terrier
fila brasileiro
dogo argentino
amerikansk bulldog
boerboel
kangal
centralasiatisk ovtjarka
kaukasisk ovtjarka
sydrysk ovtjarka
tornjak
sarplaninac

SKK internationell Utställning i Norrköping 5/6 -10

Idag har vi varit på Utställning. Internationell utställning i Norrköping.  Domare: Blid von Schedvin. Det var Fias och Lisas debuter i officiella sammanhang, de har bara ställts ut som valpar förut. Scott var också med, har är mer rutinerad och har innan detta ställts i juniorklass med klassvinst och HP. Idag fick alla tre Aquadorerna förstapris och placering i sina klasser. Flickorna var treor och Scott stod fyra i sin klass. Lisa var den enda som fick HP.  Alla tre var helt urfällda men fick bra omdömen på pälsen. De flesta hundar som gick in i ringen släppte stora moln av hår omkring sig, det är tydligen fällningstid. Flickorna behöver mycket mer ringträning så jag kanske tar med Lisa imorgon fastän hon är urfälld.
Detta är Lisa.
Fia kan inte uppföra sig, hon bara busar och la sig på rygg för domaren så han kunde klia magen. Det såg mest ut så här.
Men när hon står still är hon fin tycker jag.
Så här ser Scott ut som ettåring.

Tävling - utlottning av tuggben

Nu ska vi göra ett experiment. Vi ska ha en liten tävling här i bloggen och se vad som händer. Blir det lyckat så kommer vi att ha fler tävlingar /  utlottningar.
Det ni ska göra för att vara med är att sprida detta inlägg i era bloggar, facebook, bilddagböcker osv och länka till tävlingen!
Vad kan det vara denna gången måntro? =)
Ni måste ange er mailadress när ni kommenterar så att jag kan kontakta vinnaren.
Utlottningen pågår till söndagen den sjätte juni klockan 12.00
Det ni ska göra för att vara med är att sprida detta inlägg och lägga en länk hit i era bloggar och på era hemsidor
När ni gjort det  lägger ni in en kommentar  till detta inlägg med information om var jag kan hitta länken ni lagt in.
Ni måste ange er mailadress när ni kommenterar så att jag kan kontakta vinnaren.
Utlottningen pågår till söndagen den 6 juni klockan 20.00, tiden för kommentaren räknas.
Vinsten denna gång består av en tio-pack tuggben till din hund.  Råhudsben 12 cm långa, en lagom portion.

Sökordsoptimering jaha?

Jag sitter och läser på om bloggande. Man kan ju ha bloggen som en dagbok och man kan ha bloggen som ett fönster utåt. Jag vill ha den som ett fönster utåt, det första man möter när man surfar efter labradorer. När vi är på jakt efter nya saker är det ofta på nätet vi letar. Men om man gör en sökning så är det inte mina sidor man hittar, långt ifrån, så jag är nog inte så bra på det där med sökordsoptimering.
Bloggen ligger ju skapligt till i topplistorna men har inte så himla många läsare.  Men de som hittade min hemsida hittar bloggen, det räcker ju långt. Vi får se hur det går sedan. Jag tycker iallafall att det är roligare med blogg än med hemsida. På hemsidan fanns det ingen plats att skriva av sig om man har lite åsikter, vilket jag ofta har, det vet de som känner mig. Hemsidan finns kvar förstås och innehåller all information om kenneln och hundarna. Klicka  på länken i toppbilden på bloggen så kommer ni dit.

Förberedelser inför helgen

Idag laddar vi för en hel utställningshelg. Tältet har legat undanstoppat hela vintern, bäst att provsätta upp det och se så att det inte finns några musbon i det.  Samma sak med utställningsburarna, de har ju inte blivit använda på hela vintern.  Det är ju trevligt om grejorna är fräscha när man ska ut bland folk. Tält är himla bra att ha om man ska tillbringa en hel dag på ett grönt fält utan skugga eller regnskydd, tältet skyddar bra i båda fallen. Jag köpte mitt nytt förra sommaren inför en regnig utställningshelg.
Hundarna är redo tror jag, möjligtvis kunde de vara lite mer tränade. De badade för dryg vecka sedan, klorna klippta i god tid, fällningen avklarad.  Lagom hull och bra kondition. Sen kan man inte göra mer än att lyssna på domaren.  Jo man hade kunnat tajma utställningarna till innan de fällde. Lisa får följa med i morgon, då är det inte så många hundar anmälda, drygt 50 tror jag. Men på söndag är det runt 150 hundar anmälda så då är det absolut ingen idé att ta med en urfälld hund.
På söndag är det bara Solo som följer med.

Motion är nödvändigt

Inte bara för hunden. För oss hundägare är det självklart att hunden ska ha motion. Om inte annat så blir hunden rastlös och "otrevlig"  om den inte får röra på sig varje dag. För hundägare gäller reglen; ut och gå oavsett väder.
Nya studier visar att djurägare och bättre hälsa hänger ihop. En hund blir en anledning till att röra på sig. I genomsnitt går en hundägare 300 minuter i veckan i jämförelse med folk utan hund som går 168 minuter.  300 minuter i veckan är ca 42 minuter om dagen. Ja har man en hund så.... men vi har 5 så jag kan ju säga att vi är ute med än 300 minuter i veckan. Vi måste ju vara superfriska. Nej det är vi inte , vi är krassliga som alla andra men hundarna måste ju ut. 

 Det är nyttigt med motion även för människor. Så om man ska motionera den mänskliga kroppen så kan man ju lika gärna ta med hunden. Att motionera med sin hund spar dig massor av tid. Oavsett om man vill springa, promenera eller bara kasta boll med hunden så får man träning på samma gång som hunden rastas.  Forskning har även visat att hunden gör medicinska underverk för sin ägare. Många hundägare är sjukliga, sjukpensionärer eller liknande och de skulle mått mycket sämre eller varit sängliggande om de inte hade hundarna som tvingade ut dem varje dag.

RSS 2.0