Aquador Labrador Retriever

Kennelblogg om livet med labradorer. Click for Kennel Web site. Klicka här för att komma till hemsidan.

Lisa på viltspårsträning

Kategori: Träning, annons

Jag går viltspårskurs med Lisa. Har äntligen fått tummen ur för att komma till prov med henne såsmåningom. Hon är ju en riktig blodhund, stoppar nosen i backen och sen går hon. Matte är mest ett irritationsmoment som håller emot i spårlinan. Hon spårar alltid, vad jag än försöker göra med henne så ägnar hon sig åt spår.  Så det vore inte så dumt att få papper på det, en liten provmerit.   Problemet är att anlagsprovet är för lätt, hon gick ett full anlagsprovsspår idag och hon hann med en  massa annat också.  Hon tog det på 22 minuter med mycket kolla på annat och lite rulla sig i skit etc. Men hon blev godkänd. Jag blev regnblöt  från utsidan och svettig från insidan så när vi var klara såg jag ingenting, Glasögonen hade immat igen, man kanske borde ha linser.  I morgon ska hon gå ett riktigt anlagsprov, får se hur det går då, annan domare, andra marker. Tanken är att vi ska kunna få henne klar med anlaget innan vi börjar träna svårigheter. Risken är annars att hon blir slarvig på ett anlsgprov om vi börjar träna svårare spår innan hon är godkänd. 
 
Håll tummarna i morgon nu.  Tack.

Hemsida till kenneln

Kategori: Allmänt

Finns det inte på internet så finns det inte. Så illa är det för många. Den yngre generationen vet inte var man ska leta om man vill köpa hund om  man inte ska leta på internet. Visst, man kan annonsera på blocket och nå vem som helst. Men många anser att kennlar som säljer hundar på blocket är oseriösa. Detta förstår jag egentligen inte, Blocket är en annonsplats på samma sätt som dagstidningen. Så om man ska marknadsföra sin kennel och få sina valpar sålda effektivt så bör man ha en bra hemsida. Och se till att denna hemsida hittas av de som är intresserade av att köpa valp, om det  är valpar man vill sälja. Det är ett fåtal förunnat att kunna sköta marknadsföringen med tävlingsvinster enbart, alla kan ju inte vinna. Själv har jag inte kommit ur "kan-själv-åldern" när det gäller hemsidor heller så jag har gjort min själv. Men man måste inte kunna själv.

Hjälp att komma igång med att skapa en hemsida finns på länken 
 
 
 

Bygga till hundarna

Kategori: Allmänt, annons

Har man många hundar behöver man förr eller senare bygga en anläggning till dem, hundstall, hundgård, hundkojor , etc. Själv är man ju i "kan själv åldern"  och vill  göra allt själv. Men tiden finns allt för sällan. Tyvärr finns sällan viljan eller pengarna att hyra in hantverkare heller. Vad gör man då. Biter ihop och väntar på nästa semester och hoppas att man ska hinna då. Veckorna går inte att använda nu för det är mörkt när man kommer hem. Helgerna är oftast upptagna med annat, den där %&@£ rosenrabatten är inte färdigrensad än fast jag började  vid valborg.

 

Men vi har en plan. Hundarna ska får ett eget hundhus så småningom. Vilket år som helst nu. Lyxigt värre med vatten och värme indraget. Luftkonditionering. Egna utgångar till hundgård. Visst låter det bra. Vilket år som helst  nu.....

 

Vill man leta hantverkare kan man  skapa offertförfrågan och få kontakt HÄR